UTRECHT

Gemeentewapen UtrechtElk jaar kiezen duizenden studenten voor Utrecht, het is dan ook een echte studentenstad. Meer dan een vijfde deel van de inwoners is student. Utrecht heeft een gezellige binnenstad met fijne (werf)terrassen, werfkelders en grachten, waarvan de Oudegracht de bekendste is.

Utrecht is met het grootse station van Nederland goed bereikbaar vanuit het hele land en ook binnen Utrecht kun je makkelijk overal komen met het openbaar vervoer of per fiets. In Utrecht kun je een heleboel verschillende studies volgen, dus vind je er veel verschillende soorten studenten. Naast je studie is er een hoop te beleven. Er zijn niet alleen een groot aantal caf├ęs en uitgaansgelegenheden, maar er zijn ook veel muziek-, film- en theaterfestivals.

Domtoren vanaf stadhuisbrugDaarnaast kun je op het gebied van sport in Utrecht op veel plaatsen terecht. Als student aan de Universiteit of Hogeschool kun je bijvoorbeeld met korting sporten bij studentensportcentrum Olympos. Ook kun je tegen een gereduceerd tarief diverse cursussen volgen bij cultureel centrum Parnassos.

Uiteraard staat Utrecht vooral bekend om zijn bruisende studentenleven bij de gezelligheidsverenigingen. Utrecht kent zeven grote studentengezelligheidsverenigingen met elk hun eigen karakter. Juist deze verenigingen zorgen voor de goede sfeer in de stad en de studenten die lid worden van een van de verenigingen kunnen beamen dat het een enorme toevoeging is aan je studententijd. Onder het kopje verenigingen vind je meer informatie over de studentenverenigingen van Utrecht.