NIEUWS & ACTIVITEITEN

PERSBERICHT LANDELIJKE KAMER VAN VERENIGINGEN EN BERICHTGEVING C.S. VERITAS

Naar aanleiding van twee incidenten bij de Groningse studentenvereniging Vindicat is een discussie opgelaaid over (de invulling van) ontgroeningen.

De Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) distantieert zich van alle vormen van geweld, discriminatie en intimidatie tijdens de introductietijden, en indien het geval treedt de LKvV op tegen deze excessen. Wij als Federatie Utrechtse Gezelligheidsverenigingen sluiten ons aan bij dit persbericht van de LKvV zoals gepubliceerd op 30 september 2016.

Door de genoemde discussie is ook onze lid-vereniging C.S. Veritas betrokken geraakt in een artikel van het AD. We betreuren dat C.S. Veritas zo in het nieuws is gekomen. Wij steunen en verwijzen u dan ook door naar de berichtgeving van C.S. Veritas voor verdere uitleg omtrent dit artikel

OPEN DAGEN

De Hogeschool en Universiteit Utrecht organiseren meerdere keren per jaar open dagen. Daar kun jij jezelf als (aankomend) student oriënteren op de studies die de onderwijsinstellingen in Utrecht aanbieden.

De Federatie van Utrechtse Gezelligheidsverenigingen is aanwezig op de open dagen van zowel de Hogeschool Utrecht als de Universiteit Utrecht. Wij staan daar met een stand en organiseren een interessante presentatie waarin je van alles te horen zal krijgen waarom een lidmaatschap écht iets kan toevoegen aan je leven als student. Tijdens de open dagen kunnen we je meer vertellen over het studentenleven in Utrecht, hoe en wanneer je lid kunt worden en welke verenigingen er allemaal zijn. Schroom niet om al je vragen over het studentenleven te stellen, zodat je volgend jaar goed aan je studententijd kan beginnen.

De eerstvolgende open dagen van de Universiteit Utrecht zullen plaats vinden in het nieuwe collegejaar.